Aromatherapie massage

Aromatherapie massage is een holistische massage doordat ze zowel op de geest en de gemoedstoestand als op het lichaam van de mens inwerkt. De etherische oliën hebben immers een tweevoudige werking.

Aan de ene kant werkt het inhaleren van de geur in op het deel van de hersenen dat het centrum is voor emotieverwerking. De aroma’s van de etherische oliën beïnvloeden dus de psyche van de mens en zorgen daarbij voor het herstel van ons psychisch evenwicht. Zo hebben ze een positieve werking bij tal van emotionele problemen zoals depressie, stress, angst, nerveuze spanningen, woede, lusteloosheid, verdriet, overgevoeligheid, ongeduld, irritatie, paniek en depressie.

Anderzijds worden de etherische oliën via de massage opgenomen door de huid, waardoor de werkzame stoffen op de huid zelf, en via de huid in de bloedbaan terecht komen. Hierdoor ontstaan therapeutische effecten bij tal van fysieke klachten, o.a. maag-darmproblemen, hoofdpijn, pijn in spieren en gewrichten enzovoort.

Voor de massage wordt gekeken wat je wensen en/of klachten zijn. Aan de hand daarvan word(en) de juiste etherische oliën geselecteerd en volgt een volledige lichaamsmassage van kruin t/m voeten. In totaal inclusief de anamnese duurt de behandeling 75 minuten.